Followers

Sharing is Caring.....

"Bukan siapa yang berkata tetapi apa yang dikatakan"
Hidup dan Matiku Hanya KeranaMU. Tunjukkanlah aku ke jalan syurgaMU

Monday, February 11, 2013

Sonata Beijing, Finale !

Assalammualaikum..
Ni hao!

Sebelum tu, saya ade masa 10 minit sahaja untuk sambung cerita lawatan antarabangsa ke beijing.
Ye. Masa itu emas. Pernah tak terfikir yg jarum saat tu akan berjalan arah lawan jam? Tak pernah kan? Ia tak akan "go-stand"-orang dolu2 yg ckp. Heee. So, hargai masa anada :)

Semalam dan hari ini
Masih lagi di tahun baru cina. Tengok Buletin Tv3, sambutan tahun baru cina di Beijing.
ok, Rindunyaaaaa kat Beijing... Rase macam nak pergi lagi.. Next month, spring time :)

Eh, back to basic.. 3minit dah berlalu...
so  nak sambung balik apa hari terakhir kami buat disana :)

Pergi melawat The Pearl. Tempat mutiara.. but i think sabah's mutiara much better and quality :)
Tapi rezeki kami, semasa di lawatan... dapat cincin mutiara sorang satu taw! yang lelaki pun dapat...
Ni pun rezeki sebab "bos kechik" The Pearl turung padang....

Sebenarnya dia nak bagi pekerja dia bonus CNY, tapi kami sibuk je nak juga.. so dapat lah :)



Dan disebalik persahabatan kami dengan Mr Jacky Yen, dapat harga Friendship ko.. rantai ni harga 2280, tapi kami beli dgn harga 300 Yuan je. Murah kan? Tutup mulut sikit, nampak terlopong... huhu

 dan jalan-jalan sekitar beijing lagi....
sambil menikmati keindahannya..


last picture together after lunch ! 

Tempat praktikal saye :) hehe

Walau jauh mana anda berlari, anda tetap berqiblat yang SATU. ALLAH. Tanggungjawab jangan dilupa. Solat syukur sekali... Ini semua nikmatNYA....
Pengalaman solat dekat airport ",)



 Dan sempat juga jejak kasih dengan sahabat tamhidi yg belajar di Beijing ni ....
me and halimatus saadiah :)

Beijing Terminal Airport

Flight awesome :)
dan akhir sekali....
samapailah di Malaysia pada 24 Januari 2013 tepat jam 10 malam.

Syukur tak terhingga,,
tak sangka dapat juga terbang nun jauh disana...

dan sekarang sibuk buat report..
nantikan kemunculan berita KEMBARA PERAKAUNAN USIM DI BEIJING di varsiti, berita harian.
INSYAALLAH, Dengan IZINNYA..

Jejak kaki ku tertinggal di beijing :)


#kawan2 yang pi bangkok, cepatlah upload gambar.. ceritalah pengalaman anda pula :)
Sharing is Caring... peacee yaww! Hidup Accounting usim!

3 comments:

" NuR Itu CaHaYa " said...

oo finaz hntr kt varsiti ye.. hr tu adik bru cdgkn.. hee

Dr Penyembuh Manusia said...

Hehe. Excited hantar. Tunggu keluarannya!

" NuR Itu CaHaYa " said...

nnt roger2.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this widget here