Followers

Sharing is Caring.....

"Bukan siapa yang berkata tetapi apa yang dikatakan"
Hidup dan Matiku Hanya KeranaMU. Tunjukkanlah aku ke jalan syurgaMU

Saturday, March 5, 2011

Kita Merancang, DIA yang Menentukan~

setiap orang ade matlamat sendiri, ..
ade yang tulis dlm stick note lagi..semangat! xnak bagi lupa..
tapi saya kadang2 je buat..hehe..
hari minggu kan, masing2 ade plan tersendiri...
disebabkan hari sabtu saya free, so saje je nak luangkan masa utk pergi ke Ceramah Kerjaya di fakulti ..
macam biase, ajak la sahabat2 sekalian join...
alhamdulillah..tindak balas yang positif..masing2 nak pegi!
YEAHHHH!!!
walaupun kami pergi lambat, disebabkan mslh teknkal..tapi tetap teruskan pegi..

tiba2..
ade 2orang hamba ALLAH ni..a.k.a senior kami pun bertanya..

senior: eh adek semua nak pergi mana???
kami: hurm nak pegi dgr ceramah la kak...knape?
senior: xde la,..kteorang ade buat program kecantikan wanita under icep..xde orang join..jum la pegi..free je...
kami: ape kak? free..wah cam best je ni....
kami: jum kwn2 kita pegi..jgn lepaskan peluang..free je tuh..hahaha

kami pun masuk..mmg sgt sikit orang..mcm kesian je..wat program tp xde orang..
bukan xde orang nakpi lah..disebabkan byk majlis di fakulti so masing2 busy~
jadi kn..kami lah pemeriah majlis..
pastu siap ade wat facial free je,,woowww..
peluang hanya datang sekali sahaja..

tanpa berlengah masa... MARY KAY menjadi tajaan produk kami..
pengalaman yang best..almaklum la..first time wat facial..before this mane pernah pegi..
mcm2 blaja teknik kecantikan ni...xterkira rasenya...
tapi apepun terima kasih kpd pengajak (senior) and kak mia(consultant kecantikan)
enjoy gler hari ini...

keluar dari bilik tadi dgn penampilan baru( just for today only)
pasni mls nak make up tebal2.mls. xsempat.
wah..ramai yang terkejut dgn penampilan kami.tp ape slh kn..bukan selalu....
disebabkan hari ini ramai rakan2 yang buat jualan..so pergi la memeriahkan majlis mereka dgn muka baru...
hahhaa...

moral of the story: tetibe teringat kembali apa yang berlaku tadi..
bangun dari tdor mmg niat dihati nak pergi ceramah.. tapi ceramah yang lain kami join...
tu la dinamakan takdir...mungkin ade hikmah sebaliknya...
KITA HANYA MAMPU MERANCANG, ALLAH YANG MENENTUKAN...

p/s: dgr2 citer ..orang yg dtg ceramah kerjaya td 10 org je? btul ke?

4 comments:

Nurul Athirah said...

ada la lebih kurang 3 baris seat depan penuh..

hehe.. i curi tgk time basuh tangan ..
=)

fynazsya said...

3 seat ke? tapi nape rase cm sikit je?

" NuR Itu CaHaYa " said...

12 org je

fynazsya said...

12 orang je?? kire ok la tu drpd xde langsong~ huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this widget here