Followers

Sharing is Caring.....

"Bukan siapa yang berkata tetapi apa yang dikatakan"
Hidup dan Matiku Hanya KeranaMU. Tunjukkanlah aku ke jalan syurgaMU

Saturday, August 27, 2011

Cerita Kad Raya

Salam awak-awak sekalian..
dikesempatan ini nak ucapkan selamat menyambut syawal.. ramadhan semakin meninggalkan kita.. bagaimanakah amalan kita..?? *muhasabah diri*

ok, kali ini aku nak kongsi lah zaman sekolah bila dapat kad raya... pergghhh.. masa itu memang meriah lah kan.. dapat kad raya macam-macam. Yang paling best bila masuk kelas je tengok bawah meja ada kad raya, tak pun.. ada posmen tak berbayar bagi kad raya. Biasanya junior lah jadi mangsa...hahha....

malas nak cerita sebab panjang sangat... jadi, tengok gambar jela..sebab aku MASIH LAGI SIMPAN KAD RAYA... (siap caps lock) sebabnya..sudah berapa tahun aku simpan.. lama beb!!! kad raya dari tingkatan satu sampai sekarang.......

Kad raya time sekolah menengah..



kad raya ini memang sangat banyak.. tak larat nak buka semua.. jadi sebahagian sahaja. Rasa macam kelakar gila baca balik semua kad. Mana tak nya, tulisan budak sekolah. AYAT SKEMA! hahaha....

kira wakil kad la dari form 1 sampai form 5
Tiap-tiap tahun dapat kad raya. Alhamdulillah saya dihargai. hehe.. Tapi aku balas juga ye sape yang bagi...

sebenarnya ada banyak ko bagi tapi ini je yang jumpa



ok, cik zqa jasmi, tolong tengok betul-betul gambar diatas ye. Sebabnya, ini kad raya dari ko dari sekolah menegah hingga universiti. Pergghh.. mantap gitu... hahah.. Thanks beb bagi kad raya...


Cik Munierah Amir masih ingat lagi kad ini? hahaha.. kalau tak silap ini time kita form 3.. ko bagi kat aku as my BF. hahahaa.. kelakar lah dulu siap ade BF, BFF.. kemain kaw jahh... hahaha.. :) bandingkan tulisan ko dulu dengan sekarang.. masih sama ????

Kad raya pertama yang sampai ke rumah
Yeayyy,, tahun ni walaupun cuti semester ada juga insan yang sanggup pos kad raya. GEMBIRA beb.. hahaha...bukan senang orang nak bagi kan di zaman era globalisasi yang kad raya semkain dilupai.. siapa pengirim??? jeng..jeng....

ehhh.. ada lagi???
ok, ini ada lagi stok kad raya.. hahaa... baru perasan memang banyak sebab simpan di lain-lain tempat...


ini pula nak cerita pasal pengirim kad ini.. dia ini seorang yang sangat low profile. Best kawan dengan dia. Sangat memahamiku yang kadang-kadang susah nak faham.. haha.. suka duka semua sama dengan Cik Nin sebagai teman sebilik.. hehhe.. terima kasih cik nin. sanggup hantar kad raya... yeayyy dapat kad raya dari bahagian kewangan syarikat D'REKA.. jangan main-main.. hahaha...

nak tahu aku simpan khazanah semua ini kat mana?? taddaaaaa.........


barang ini susah nak dapat wokk... kenangan.. haha.. kira aku ni seorang yang suka simpan barang @hadiah yang diberi......



eh, gambar ini tak ada kaitan dengan kad raya, tapi masih nak tunjuk juga kat korang...
ni lah album sekolah. hahhaa.. yelah dulu teknologi tak canggih lagi. tak ada facebook boleh tag kat kawan-kawan.

Really miss this moment.

ok, itu saja nak share. Mesti penat kan nak baca.. huhu.. Thanks for reading. Really appreciate.
so, nak ucap. SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR DAN BATIN.... 0-0 ye....

4 comments:

~kembalilah ke jalanNYA yang satu~ said...

suke2..tenkiu finaz..terharu..

FynazsyAcca said...

no biggie :0

muniramir said...

pnaz! hahaha..klakar la ingt blek, ak nye khazanah dulu2 ntah mane2 je..pindh2 nie, brang pn pndai hilang..huhu

FynazsyAcca said...

munie: ko memang... aku simpan lagi taaw :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this widget here