Followers

Sharing is Caring.....

"Bukan siapa yang berkata tetapi apa yang dikatakan"
Hidup dan Matiku Hanya KeranaMU. Tunjukkanlah aku ke jalan syurgaMU

Monday, July 23, 2012

Dua Pelaburan

Assalammualaikum. salam ramadhan. :)

setelah dua hari berpuasa, so ape perasaan? best kan dalam bulan ramadhan.. tenang..  kekalkan momentum anda untuk beridabah. huhu

"kak, lagi berapa rakaat?"

"ni rakaat last kan?"

"siapa jadi imam tuh?"

....................................................
*dialog yang paling popular bila kita pergi menunaikan solat terawikh...ape lagi, cepat tekan like kalau setuju* hehe

okeh okeh okeh... sekarang bulan ramadhan kan? kan?
refresh lagi, ape kebaikan bulan ramadhan ni ea?
jadi.. jum tinjau....



dan. apa yang perlu kita buat? jum buat checklist :)



haaaaaaa! ade berapa tick? banyak tak? kalau banyak, alhamdulillah, semoga istiqamah beribadah...
kalau tak cukup lagi, jum kita buat/ doublekan amalan.. > peringatan untuk diri sendiri..
belum tentu lagi kita akan merasai bulan ramadhan tahun depan, jadinya kita kenalah hargai ramadhan yang ade sekarang.. rebutlah ia, online dengan Allah.. banyak buat kebaikan...

sebab... ini adalah satu PELABURAN diakhirat.. supaya boleh masuk syurga. AMIN AMIN AMIN.

pelaburan yang kedua ape pulak? jeng jeng jeng.....pada asalnya, hanyalah sebuah gurauan antara mama dan aku....

Finaz: mama, bestnya kalau dapat buat resipi baru raya tahun ni..agak2 bila nak belikan oven baru, semangat nak buat kuih raya ni..hehe
Mama: ehh.. kan ade oven lame..
Finaz: Alaaaaa.. yang tu oven kek.. muat untuk kek je.. kalau nak buat cookies,, susah la.. berejam nak tggu habis bakau.. huhu
Mama: okeh, nanti kita pergi beli dekat courts mammoth~
Finaz: yeayyyy
(perbualan ini hanyalah gurauan semata, sebab dah takde topic nak bual)

tup tup tup....

hah! "pilih lah nak oven yang mane..." ohoooo, hatiku berbunga riang... mamaku sporting! i love u lah!
okeh, bajet macam nak beli oven biase2 je..ala, bukan nak buka gerai kuih pun... tapi, mama siap beli yang macam2 boleh buat,, nak bakar ayam golek pun boleh! yeayyyy!

so, ini adalah PELABURAN untuk kita belajar macam mana nak bagi masakan air tangan sendiri umphhhh!pastu kita bagi makan family kita kenyang2.sambil2 masak>selawat, niat supaya bagi tenaga kat keluarga untuk beribadah, penguat kasih sayang...... perut kenyang, hati riang ! lalallala

itu saja nak cerita. hehe

psssstt:
*part paling best > lagu raya dah kedengara di courts mammoth, baru puasa 2 hari je kot*
sesiapa nak bagi idea kuih raya ape yg best, boleh mesej okeh :) saya budak baru belajar.....
pastikan senang dibuat ye...



2 comments:

hudahassan ^^ said...

msg ea ? byk noooo nak kne taip . mlz . hahaha .

gud luck with new oven ya . ade rezeki bwk balek nilai ckit :)

kihkihkih :P

FynazsyAcca said...

Huda, kalau nk share kat blog ko pun boleh,,nanti aku bc..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this widget here