Followers

Sharing is Caring.....

"Bukan siapa yang berkata tetapi apa yang dikatakan"
Hidup dan Matiku Hanya KeranaMU. Tunjukkanlah aku ke jalan syurgaMU

Tuesday, July 31, 2012

Cantik Bila Bertudung

Salam ramadan, salam 1 ummah!
Alhamdulillah berkat di bulan ramadan ini, ramai yang telah berhijrah untuk lebih baik. Back to basic, Islam itu indah. Setiap hukum di laksanakan, mesti ade sebab yang tertentu.
Antaranya ialah memakai tudung, iaitu menutup rambut kita untuk bukan ajnabi.
 Kalau kita menutup rambut kita, rambut kita terhindar dari habuk2 bertebangan, dilindungi dari sinaran matahari yang sangat terik, tak payah nak sikat rambut sangat. (haha). dan banyak lagi...

Bukan susah pun nak pakai tudung, zaman sekarang dah macam2 fesyen tudung, pilih, beli, dan pakai,,, senang kan?

tudung yang ade awning > sarung aje kot..
tudung syria > pilih anak tudung dan ibu tudung, nak selamat pilih hitam boleh digayakan dengan semua baju.. haha
selendang > belit2 aje ikut suka..
tudung bawal > dulu, kini, dan selamanya..sentiasa cantik

Bila kita pakai tudung, orang akan lebih hormatkan kita, takde lah dia nak sesuka hati nak pegang kita, betul tak kaum muslimah? hehe..
Trust me, bila kita menutup aurat kerana ALLAH, ALLAH akan pelihara kita, lindungi kita. bestnyaa...

Kalau kita buat kebaikan, semua orang juga akan mendoakan kebaikan..sama2 dapat pahala. Bila orang tak pakai tudung memang cantik, kalau pakai tudung, lagi lagi lagi lagi cantik, manis, sopan... hehhe

tak percaya, tengok nih.. hehe

my sis :)

me :)

selendang's lover
bawal's lover
syria's lover
#sorry curik gambo korg. hehe


dan bila kita bertudung, siapa kata tak boleh bersukan, atau menyertai sukan lasak!. itu AUTA! tak percaya? tengok ni...


ni ekspedisi yang paling osemmm, nak tahu ape kami buat time nii, klik sini.



aktiviti paling jauh yang aku pergi. hehe. DEJAVU DI KINABALU. klik sini.




tak kisah la buat aktiviti ape, yang penting jaga batas kita sebagai muslimah. hehe.
Bila kita jage hak kita dengan ALLAH, InsyaALLAH ALLAH jage kita. AMIN AMIN.
semoga ALLAH redha.
berubahlah untuk kebaikan sebelum ajal bertemu kita :)

Aurat exclusive untuk yang halal sahaja, begitu juga cinta high class. ceh ceh ceh. hahaha

#alhamdulillah, artis pun dah ramai berhijrah.. back to basic. kembali kepada jalanNYA... kan lagi manis bertudung dan menjadi idola kepada masyarakat

Cantik kan bila bertudung. :) Islam itu Indah

2 comments:

" NuR Itu CaHaYa " said...

best22.. indahnya btudung seperti lolipop dlm bungkusan.. org xtahu rse dia apa didlm.. kdg2 bngkusan yg di luar pun blum tntu sme spt perisa di dlm... hee

FynazsyAcca said...

yup :) lolipop exclusive. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this widget here