Followers

Sharing is Caring.....

"Bukan siapa yang berkata tetapi apa yang dikatakan"
Hidup dan Matiku Hanya KeranaMU. Tunjukkanlah aku ke jalan syurgaMU

Friday, July 27, 2012

Topup 100

Bertemu lagi dalam segmen cerita terbaru dari aku. hehe
okeh, straight to the point...

24 julai yang lepas......


Alhamdulillah, syukur, syukur! murah rezeki lagi.
serius, rasa macam rezeki bulan ramadhan pulak hee..

padaa asalnya, aku memang selalu tolong tengokkan nenek aku dan buatlah apa yang patut kat rumah tu,
nak dijadikan cerita, nenek aku sakit tangan yang amat sangat, maka pergilah nenek dan aku ke hospital dengan menaiki ambulans.. woooowww.. pertama kali naik ambulans, ..
rase macam vvviiippp sebab orang semua bagi laluan dan van ni langgar aje lampu isyarat sebab hal kecemasan.... neno neno neno.........
tapi takdelah kecemasan sangat, nenek aku okeh je.. just tangan bisa sikit tapi dia sedar lah. hehe

hurm, tunggu giliran punyalah berjam, jumpa doktor 10 minit je...adatlah kan.. kesabaran dibulan puasa :)
alhamdulillah, nenek takde ape-ape. dan dia mengalami syndrome dimana tulang nak bertukar bila umur dah meningkat ke warga emas, jadi dia tengah mengalami proses pertukaran tulang .. hehehe

tiba-tiba.....
makcik aku hulur topup untuk senang call... Alhamdulillah.. berkat jaga nenek ade orang tolong topup kan....
hehehhe, tapi...... bukan topup rm 10, atau rm 30.. tapi rm 100.. woowww

betul kah apa yang aku dapat ni.. *jakun sebentar *
bila semak baki anda ialah rm106.37... yehaaa.. first time, baki ade 3digit nombor..
rupanya, makcik aku bagi topup rm10 jeh, tapi orang tu bagi seratus..mungkin same2 xperasan.. hehe

dan rezekinya aku dapat... hehehe. betul lah orang kate, kalau kita redha, ikhlas buat sesuatu, INSYAALLAH  ALLAH akan balas dengan rezeki yang kita tak disangka-sangka...

mungkin rezeki buat aku, tapi kesilapan buat orang dikaunter tu...
kesimpulannya, berhati2 bila tekan nombor, terutamanya bila kat mesin atm.. bahaya wooo bila terlebih tekan nombor...

#rasa takut pulak bila jadi macam ni salah tekan nombor.., terasa sifat teliti dan berhati2 itu sangat penting dalam apa setiap keadaan ,almaklumlah dah sebati dengan nombor ni. hehe..:)

bayangkan dapat kad top up ni 10 keping :)


2 comments:

hudahassan ^^ said...

fynaz , buat entry mcm nak share topup ngan ak jek ?

haaa , ak tauuuu . hehehe

FynazsyAcca said...

HEHEHE.. wee :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this widget here