Followers

Sharing is Caring.....

"Bukan siapa yang berkata tetapi apa yang dikatakan"
Hidup dan Matiku Hanya KeranaMU. Tunjukkanlah aku ke jalan syurgaMU

Sunday, May 15, 2011

al khutub (buku-buku)


~alhamdulillah~
itulah ungkapan setelah mendapat nikmat oleh NYA...
saat ini merasakan diri ini bertuah kerana diberi ruang untuk nafas lagi.
diberi mata untuk melihat kebesaran ALLAH, diberi telinga untuk mendengar ayat-ayat suci ALQURAN,
diberi pula mulut untuk mengalunkan zikir-zikir, kemudian hati bertindak sebagai merasai ketenangan.
MASYAALLAH... bertuahnya anda mempunyai nikmat itu.
oleh itu jangan lupa ucap syukur alhamdulillah.
*(sejak bila jadi pandai berkata-kata ni?)
ini semua penangan dari novel...hahaha...

NOVEL? ada apa dengan novel..?best ke novel ini?
hanya orang yang pernah baca sahaja yang memahami...
macam-macam aksi bila seseorang baca novel ni.
ada yang tiba-tiba je tergelak sendiri, kemudian mengalir air mata la pula...
kadang-kadang sampai marah-marah bila baca novel.
(cerita atas pengalaman sendiri) :P
bila ada semua itu bermakna mesej para penulis sangat sampai...
bukan senang nak buat cerita, nak cari idea lagi.bermadah puitis lagi..tidak semua diberi bakat untuk menulis..hanya orang yang bertuah je,..
tapi bagi orang yang tidak berbakat, jangan sedeh yee...kamu kenalah membaca apa yang mereka tulis.
wah, saling melengkapi gitu.... bijak..bijak...sungguh adil !!

kadangkala tu, terfikir..bestnya hidup dalam novel ni...dapat suami kaya, hensem,,
perempuan lawa,...romantik...banyak harta...
tapi ada juga konflik..tapi adatlah kan... kehidupan seperti roda..
tidak semuanya indah belaka...kenelah gaduh-gaduh skit,.
itulah dinamakan kehidupan...
tapi novel ini semua khayalan belaka. tidak semua khayalan..
ada juga yang mendapat idea dari adptasi kehidupan sendiri...
motif mereka untuk bagi hanya untuk berkongsi pengalaman  mereka kepada pembaca..
tak salah kan? bak kata mama saya,..
nak cari ilmu ini bukan dalam buku ilmiah je..kadangkala buku novel, majalah surat khbr..
semua ada ilmu yang berguna untuk kita...
alamak..panjang nya menulis..da macam buat novel...
rasanya belum berbakat untuk menulis lagi..mungkin berbakat untuk membaca sahaja dulu.
ahhahahahhaa....

ni semua buku- buku  yang telah khatam setelah habis exam.
tapi ada juga yang baca ketika peperiksaan..utk release tension! huhu
  






    








jutaan terima kasih kepada rakan-rakan saya yang sangat suka beli novel..kumpul novel
kerana bagi saya baca novel2 anda...
jasamu tetap ku kenang..kalau saya beli. nanti kita tukar2 ye...
hehehe.....

(banyak nya yang da khatam..ishhhh333 !!!)

BUDAYA MEMBACA AMALAN KITA...

2 comments:

mar mp 86's said...

eh. mcm kenal la novel2 tu... heheh

fynazsya said...

owh itu buku2 yang dipinjam dari libry mar ! hahahah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this widget here